Trainingsevaluatie: Even rustig aan!

Na het strakke programma in de opbouw naar de oefencross, hebben we het nu wat rustiger aan gedaan. Met mijn bedrijf had ik het ook weer wat drukker dus moest ik mijn tijd goed verdelen. Alles secuur bijhouden is er ook bij ingeschoten dus een overzicht heb ik niet nu. We hebben voornamelijk door gewerkt aan de dubbele longe en grondwerk. Dat we niet konden rijden omdat het zadel bij de zadelmaker was, betekende natuurlijk niet dat we niet konden trainen!

De week na de oefencross hadden we een paar dagen vakantie en rustige buitenritjes. De week erna zijn we ook weer met de dubbele longe en grondwerk aan de gang gegaan om de draad weer op te pakken wat betreft het gymnastiseren. De opmerking van de zadelmaker was dat het zadel naar links zakt omdat de bespiering rechts rond de schoft minder is dan aan de linkerkant. Daardoor zakt het zadel naar links en drukt het aan de rechterkant tegen de schoft. Naast ervoor zorgen dat die bespiering rechts en links gelijker worden, raadde hij ook aan om tijdelijk rechts in de kussen wat meer vulling te doen zodat het zadel in ieder geval wel weer recht op Janine zou liggen. Wel moet er dan in de gaten gehouden worden dat als de bespiering verbeterd, het zadel weer aangepast moet worden.

Even geen zadel voor drie weken, maar plenty mogelijkheden om wel te trainen. Aan de dubbele longe gaat het momenteel supergoed. Gelijkmatig contact op beide ‘teugels’ en een paard wat zich elke pas laat sturen en goed te recht te richten is. We besteden nog steeds veel tijd aan de variabele lijnen, vierkante voltes, ruitjes en nu zelfs om de paar meter wisselen afhankelijk van hoe ze het doet. Ik stuur een wending, komt ze daar goed in balans door en is ze snel weer helemaal recht dan zet ik de volgende wending in. Ook in de hoeken van de wendingen kun je variëren van veel groter dan 90 graden tot veel kleiner. Het vereist wel wat oefening voor je een beetje overweg kunt met de dubbele longe, maar ik vind het echt een onmisbaar instrument voor onze training!

Volgende week komt de osteopaat en ik ben benieuwd wat zij van Janine d’r huidige vorm vindt!